September 18, 2019

Sign in

Sign up

Ngaoptimalkeun Hasil Kelautan & Perikanan : Pemprov Jabar Gawe Babarengan Jeung Perinus

By on September 3, 2019 0 25 Views

Bandung, bewarajabar.com – Pemprov Jabar (Pemerintah Provinsi Jawa Barat) sapuk jeung Perinus (PT Perikanan Nusantara) pikeun ngaronjatkeun produk tur produktivitas perikanan, sarta karaharjaan pelaku usaha perikanan di Jabar.

Gawe babarengan eta ngarupakeun bentuk realisasi program “Jabar Go To East” nu dialpukahan Gubernur Jabar Ridwan Kamil. Nota kasapukan eta ditandatangan langsung ku Ridwan Kamil katut Direktur Utama Perinus (Persero), M Yana Aditya, di Gedong Pakuan, Kota Bandung, Senen (2/9/19).

Ridwan Kamil nembrakkeun, eta gawe babarengan ngarupakeun lengkah maju. Engkena, lauk meunang ngala para pamayang di Jabar bakal dibeuli ku Perinus kalayan hargana nyumponan.

“Ngamitra jeung Perinus pikeun jadi off-taker, hasil-hasil pamayang Jawa Barat sangkan  teu kabingungan ngajual lauk sarta payus hargana. Lian ti kitu, teknologinna utamana cold storage, pikeun nahan kualitas segerna lauk kalayan jangka waktuna heubeul, bakal ditambahan leuwih euyeub deui dirojong standar nu aya,” ceuk Ridwan Kamil.

Nurutkeun Ridwan Kamil, gawe babarengan jeung Perinus ngarupakeun upaya konkrit sejenna tina program “Jabar Go To East”, salian gawe babarengan ngala lauk jeung Pamarentah Daerah Provinsi Maluku Utara di daerah timur Indonesia. Ku ayana eta program, pikeun tahap awal bakal dikirim opat nepika lima kapal pamayang ti Indramayu ka Maluku Utara, kalayan ukuran kapal 30 GT. Diharepkeun eta tarekah bisa ngaronjatkeun karaharjaan babarengan jeung para pamayang di Maluku Utara sarta pamayang di Jabar salaku mitra.

“Ku ayana gawe babarengan eta, hasil beubeunangan lauk teu kudu balik deui ka Jawa Barat pikeun dijual lantaran  perjalananna jauh tur panjang. Tapi, engke ku sistem Perinus dibeuli di lokasi nu deukeut jeung Maluku Utara, lantaran aya tempat di Pulo Bacan sarta bisa langsung diekspor, saperti ka Jepang,” tandes Ridwan Kamil.

Anapon rohangan lingkup gawe babarengan nu disaluyuan antara Pemprov Jabar jeung Perinus, diantarana : 1) Pemetaan jeung survey wilayah strategis ngalaan lauk, 2) Bimbingan teknis tur ningkatkeun kapasitas kewirausahaan pamayang nu jadi mitra, 3) Nyadiakeun program pelatihan tur perlindungan tenaga kerja di bidang kelautan jeung perikanan, 4) Fasilitasi akses modal kerja pikeun pamayang; 5) Upaya ngahontal target panghasilan sarta ngamekarkeun usaha, sarta 6) Kagiatan sejenna nu disaluyuan ku Pemprov Jabar jeung Perinus.

Ridwan Kamil nambahkeun, gawe babarengan ieu ngarupakeun tarekah ngaoptimalkeun dina ngalola sektor kelautan jeung perikanan di Jabar. Eta hal saluyu jeung visi Pamarentah Daerah Provinsi Jawa Barat 2018-2023, nyaeta “Terwujudnya Jawa Barat Juara Lahir dan Batin dengan Inovasi dan Kolaborasi“. Salah sahiji sasaran misina nyaeta “Nelayan Juara” dipirig ku rojongan ti sababaraha pihak, di antarana dunia usaha.

Jeroning kitu, Direktur Utama Perinus, M Yana Aditya ngarasa reueus tur mapag positif gagasan program “Jabar Go To East”. Perinus bakal mateakeun peranna jadi mitra strategis pikeun pamayang Jabar enggoning ngokolakeun hasil lauk di perairan laut Indonesia Timur.

Pikeun Pemprov Jawa Barat, Perinus salaku off-taker atawa nu meulian lauk ti pamayang. Mana komo, Perinus ngabogaan cabang tur dermaga di Maluku Utara. Lantaran 70 persen wilayah gawe Perinus aya di Indonesia Timur. “Perinus salaku off-taker hasil pamayang, hartina lauk beubeunangan pamayang dijual ka Perinus. Kabeneran di Maluku Utara aya dermaga relatif gede,” ceuk Yana. (mansuh)

Leave a comment

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *