Rabu, September 30, 2020
More
    Beranda Artikel

    Artikel

    Ngeunaan “Indung jeung Anak”-na Sayudi (*Pun Acép**)

    Basa nyantri kénéh di Jatinangor, kuring kungsi nyieun éséy nu dijudulan Beberapa Kata Rancu dalam Terjemahan Puisi “Indung jeung Anak” Karya Sayudi. Éta éséy...

    MUKA JATNIKA SASTRA : NYIAR LUANG TI MANG KABAYAN – (Bagian kalima Bah Dĕdi)

    Jigana urang bahas ayeuna jiranan ka lima, sakalian wae nepi ka pamungkas tina yasana Wahyu Wibisana pintonan Gending Karesmĕn si Kabayan jadi dukun ieu....

    MUKA JATNIKA SASTRA : NYIAR LUANG TI MANG KABAYAN – (Bagian kaopat Bah Dĕdi)

    Urang tuluykeun  muka lampah Mang Kabayan dina jirangan ka opat ieu. Dina sinopsisna kieu “..Tutas para mojang jeung para bujang balik. Si Iteung kalah...

    MUKA JATNIKA SASTRA : NYIAR LUANG TI MANG KABAYAN – (Bagian katilu Bah Dĕdi)

    Urang tuluykeun ngaleyepan Gending karesmĕn si Kabayan yasana Wahyu Wibisana Alm. Pamugi nu ngarangna kĕnging ganjaran anu luyu sareng kaadiluhungan karya sastrana anu ku...

    MUKA JATNIKA SASTRA : NYIAR LUANG TI MANG KABAYAN – (Bagian kadua Bah Dĕdi)

    Urang tuluykeun muka jatnika sastra dina bagian kadua. Mugia anu maca parantos ngabandungan Gending Karesmenna dina You tube. Saparantos bakat ku keuheul Iteung ngabanjur...

    MUKA JATNIKA SASTRA : NYIAR LUANG TI MANG KABAYAN – (Bagian kahiji – Bah Dĕdi)

    Kabayan sok digambarkeun jelema ngedul tukang hees jeung kabeh hal nunegatif narep dina tangtung si Kabayan. Urang Sunda samalah sok ngarasa ĕra lamun disebut...

    WANGSIT SUNDASUYA (1)

    Luluhur Ki Sunda miharep sangkan ieu nagara TATA TINGTRIM, GEMAH RIPAH, RÉPÉH RAPIH, LOH JINAWI dina papayung PANJI PAYUNG AGUNG SUNDA GALUH PAKWAN PAJAJARAN - SUNDA NUSWANTARA, kalawan palasipah: SILIH ASIH, SILIH ASUH, SILIH ASAH, SILIH WANGI, demi kaciptana nagari nu adil makmur, aman santosa, damey sejahtera di BUMI PERTIWI, salametkeun bumi ieu tina kaancuran, kaayaan geus genting, pék sing jadi PAMINGPIN anu AMANAH jeung RAHMAT'TAN LIL ALAMIN, Rahmat keur alam manusa, alam sasatoan, alam tutuwuhan, alam jin, jeung Rahmat keur kumna alam jagad raya ieu. Kembang Malati geus ngabeukahan, paré mah lain gé eurih, pacul patani buahna kajayaan, kabéhanana ngan siloka wungkul, prak geura jadi abdi nagari nu sajati anu nangtayungan balaréa, luhur budi parangi, yeuh para nonoman geura tancebkeun masing jero Sumpah Jangji Bhakti ka Ibu Pertiwi.

    Alhamdulillah Bewara Jabar Geus Nyorang 8 Taun

    Teu kaerong ti samemehna, ieu Tabloid Bewara Jabar bisa ngalalakon dibuana Sunda umurna geus nyorang dalapan taun. Da enya atuh teu kaerong, alatan dina pajamanan...

    Jodo, Pati, Kebon Binatang

    /I/ Meuli Pangantén téh basa di Rumantang Siang, 17 Pébruari 2004, leuwih ti tilu taun ka tukang. Harita keur meneran milu méntaskeun Sisit Kadal, yasana...

    Harapannya, “Balado Entog” Bisa Setara Dengan “Gudeg” Yogyakarta yang Telah Terkenal Sebelumnya.

    Bandung, bewarajabar.com — Kelurahan Cimencrang, Kecamatan Gedebage, kini tengah mengupayakan “Balado Entog” menjadi Kuliner “Khas” Kota Bandung. Harapannya, “Balado Entog” bisa setara dengan “Gudeg” Yogyakarta...

    Sate Maranggi H. Aneng Sekarang Ini, Merupakan Generasi ke Dua.

    Purwakarta,  bewarajabar.com - Salasatu yang menjadi Kuliner “Khas” dari Purwakarta. Apalagi kalau bukan Sate Maranggi. Dan tempat makan Sate Maranggi di Purwakarta, memang terbilang lumayan...

    Dinas Pangan dan Pertanian Kabupaten Purwakarta. Terus Memanfaatkan Momen “Car Free Day”

    Purwakarta, bewarajabar.com — Penggunaan Plastik untuk kemasan baik makanan dan minuman. Bisa berdampak buruk bagi lingkungan. Hal itupun menjadi perhatian Pemkab Purwakarta dalam meminimalisir...
    - Advertisment -
    - Advertisment -
    - Advertisment -
    - Advertisment -

    Most Read

    Unit Binmas Polsek Gedebage Ajak Warga Disiplin Protokol Kesehatan

    Bandung, bewarajabar.com -- Unit Binmas Polsek Gedebage Polrestabes Bandung laksanakan pembagian masker dan pendisiplinan masyarakat, dimasa Adaptasi Kebiasaan Baru kepada warga di wilayah hukum...

    Polsek Regol Laksanakan Binsiskamling dan Sosialisasi 3M

    Bandung, bewarajabar.com -- Bhabinkamtibmas Polsek Regol Polrestabes Bandung Aiptu Ade Suwendi, melaksanakan giat Binsiskamling kepada Linmas Kel.Cigereleng Jl.Moch.Ramdhan Rw.01 Bandung, Selasa, 29 September 2020. Kapolrestabes...

    Polsek Sukasari Launching Komunitas Tohaga Lodaya Damkar UPT

    Bandung, bewarajabar.com -- Selasa 29 September 2020 Polsek Sukasari Polrestabes melaksanakan giat Launching Komunitas Damkar UPT Bandung Utara, sebagai Komunitas Tohaga Lodaya (KTL) Jl.Sindang...

    Cegah Corona, Unit Lantas Polsek Sukasari Himbau 3M Pasang Stiker “Ayo Pakai Masker”

    Bandung, bewarajabar.com -- Unit Lalulintas Polsek Sukasari Polrestabes Bandung melaksanakan giat himbauan 3M kepada pengemudi angkot dan memasang stiker "Ayo Memakai Masker", di depan...