Sign in

Sign up

Seni Budaya

6 Maret 2020

NGABAGÉAKEUN SASIH RAJAB

0 458 Views

KABAGJAAN = Naon ari BAGJA (BAHAGIA) téh? = 1. Sabagéan jalma boga pamangih yén bagja téh dihontal ku jalma anu miboga pakaya, sabab ku kabeungharanana sagala anu dicita-citakeunana bisa kahontal. Sabab lolobana jalma beunghar omonganana sok didéngé, mun salah saeutik sok dihampura, duitna téh amis siga madu. 2. Sabagéan deui ngomong...

Selengkapnya
24 Januari 2020

PANGAWERUH SUNDA

0 2034 Views

TANGTUNGAN KI SUNDA Ku: Rahyang Ajarwangi NYUNDA. Baheula balaréa urang Sunda hirup dina “isme” Sunda anu gembleng. Tah ieu anu dina jamanna diistilahkeun subagé “nyunda”. Sendi-sendi kahirupan saperti ekonomi, politik, sosial, budaya, pertahanan, jeung kaamanan sakumna dumasar kana isme Sunda. Dina hal budaya misalna: ti mimiti seni, basa, busana, teknologi, nepi...

Selengkapnya
24 Januari 2020

KASUNDAAN

0 1851 Views

Kukuh Kana Kabudayan Lokal Ku Irongan Kiwari Ku Ki Ajar Sunyapada Naha bisa hirup di jaman kiwari tapi sagemblengna ngalarapkeun kabudayaan bihari? Jawabanana bisa, contona urang Kanekes, urang Tengger, urang Asmat, jeung nu sajinisna. Tangtuna ngan saeutik nu bisa siga arinyana. Di luar pihak-pihak nu disebutkeun di luhur, seug ditengetan, insan-insan...

Selengkapnya
21 Desember 2019

Gubernur Jabar Resmikan Buku 30 Penulis Perempuan Hebat

0 174 Views

Menteri Koordinator Bidang Pembangunan Manusia dan Kebudayaan (PMK) Muhadjir Effendy bersama Gubernur Jawa Barat (Jabar) Ridwan Kamil meresmikan buku '30 Penulis Perempuan Hebat: Pok Pek Prak Endang Caturwati di Tatar Sunda, Perempuan Indonesia Dulu dan Kini Membangun Kecerdasan Bangsa di Bumi Nusantara ', Sabtu (21/12/19).