Sign in

Sign up

Seni Budaya

PANGAWERUH SUNDA

by on Januari 24, 2020 0

TANGTUNGAN KI SUNDA Ku: Rahyang Ajarwangi NYUNDA. Baheula balaréa urang Sunda hirup dina “isme” Sunda anu gembleng. Tah ieu anu dina jamanna diistilahkeun subagé “nyunda”. Sendi-sendi kahirupan saperti ekonomi, politik, sosial, budaya, pertahanan, jeung kaamanan sakumna dumasar kana isme Sunda. Dina hal budaya misalna: ti mimiti seni, basa, busana, teknologi, nepi...

Selengkapnya

KASUNDAAN

by on Januari 24, 2020 0

Kukuh Kana Kabudayan Lokal Ku Irongan Kiwari Ku Ki Ajar Sunyapada Naha bisa hirup di jaman kiwari tapi sagemblengna ngalarapkeun kabudayaan bihari? Jawabanana bisa, contona urang Kanekes, urang Tengger, urang Asmat, jeung nu sajinisna. Tangtuna ngan saeutik nu bisa siga arinyana. Di luar pihak-pihak nu disebutkeun di luhur, seug ditengetan, insan-insan...

Selengkapnya

Pancalogi : Agama – Akal – Budaya – Kabudayaan – Paadaban

by on Januari 24, 2020 0

Ieu tulisan satemenna lain ditojokeun pikeun ngaguruan ka sing saha waé ogé, da ari nu disebut wawasan mah tangtu geus nyangkaruk atawa nyampak dina diri séwang-séwangan. Jadi nalika maca tulisan batur, bisa nyokot kahadéanana subagé inspirasi. Kiwari urang wangenkeun heula lima istilah nu remen dipaké dina kahirupan sapopoé nyaéta agama, akal,...

Selengkapnya

9 Pesilat Kota Bandung Ikuti Kejuaraan Internasional di Bali

by on Januari 21, 2020 0

Bertempat di Paguron Pusaka Riksa Diri Bandung, Jalan Pagarsih Gang Maskardi, Kecamatan Bojongloa Kaler, Kota Bandung, Senin (20/1/2020), Wakil Wali Kota Bandung, Yana Mulyana melepas atlet pencak silat yang akan mengikuti Kejuaraan Internasional Pencak Silat di Bali. Sebanyak 9 atlet pencak silat tingkat SD, SMP, dan SMA yang tergabung dalam Paguron...

Selengkapnya

Pasar Seni Budaya FPK Kota Batam Bisa Jadi Destinasi Wisata Anyar

by on Desember 25, 2019 0

Batam, bewarajabar.com – FORUM Pembauran Kebangsaan (FPK) Kota Batam gawe bareng jeung manajemen Khazanah Plaza muka pasar Seni FPK Kota Batam di Khazanah Plaza Sukajadi Kota Batam, sababaraha waktu katukang. Numutkeun Ketua Panitia Pasar Seni Budaya FPK Kota Batam, Mulyadi Nasution, konsep Pasar ieu lian ti ngawanohkeun seni budaya, oge bakal...

Selengkapnya

Gubernur Jabar Mendapat Gelar “Lalaki Langit Lalanang Jagat”

by on Desember 25, 2019 0

Gubernur Jawa Barat, Ridwan Kamil mendapat gelar Lalaki Langit Lalanang Jagat dari sesepuh masyarakat adat yang tergabung dalam Barisan Olot Masyarakat Adat (BOMA) Jawa Barat di Alam Santosa Eko Wisata dan Budaya, Kab. Bandung, Selasa (24/12/19). Mulai sesepuh masyarakat adat, mulai dari Kasepuhan Adat Cipta Mulya, Sukabumi sampai Kasepuhan Adat, Ciptagelar...

Selengkapnya

Gubernur Jabar Resmikan Buku 30 Penulis Perempuan Hebat

by on Desember 21, 2019 0

Menteri Koordinator Bidang Pembangunan Manusia dan Kebudayaan (PMK) Muhadjir Effendy bersama Gubernur Jawa Barat (Jabar) Ridwan Kamil meresmikan buku '30 Penulis Perempuan Hebat: Pok Pek Prak Endang Caturwati di Tatar Sunda, Perempuan Indonesia Dulu dan Kini Membangun Kecerdasan Bangsa di Bumi Nusantara ', Sabtu (21/12/19).