Sign in

Sign up

Warta Sunda

Desember 28, 2019

Kadisdik Jabar Muka Konprénsi PGRI Propinsi Jawa Barat Tahun 2019 di Trans Studio Bandung

0 132 Views

“Kiwari ku téhnologi nu linuhung parobahan-parobahan sosial jeung pangatikan, tangtu urang kudu parigel ngigelanana, intina mah pangjejer nu anyar kudu bisa leuwih gancang ngulisik pikeun mapakanana” BANDUNG, bewarajabar.com — Numutkeun Kadisdik Jabar, Dewi Sartika, nguningakeun ka bewarajabar yén ayana PGRI téh geus jadi hiji kakuatan pikeun dinas pendidikan, lantaran ningkatna kaparigelan...

Selengkapnya
Desember 25, 2019

PWI Jabar Miharep Sangkan Pelaku Nu Ngaruksak Kantor Jabarnews.com Cianjur Gancang Kacerek

0 125 Views

Kantor Redaksi Jabarnews.com Biro Cianjur diruksak ku jalma saliwat nu teu dikenal, tacan kapaluruh naon pasualanana nu matak ngalakukeun kitu. Persatuan Wartawan Indonesia (PWI) Jabar manghajakalkeun kana tindakan oknum nu geus ngaruksak kantor Redaksi Jabarnews.com Biro Cianjur. Kulantaran kitu, PWI Jabar ngaharepkeun pihak Kepolisian, boh Polres Cianjur atawa Polda Jabar sagancangna...

Selengkapnya
Desember 5, 2019

Eka Kurniasih, $H Ketua Panitia : Ruwat Jagat Ngawedelan Indentitas Bangsa

0 265 Views

Bandung,bewarajabar.com- Kasang tukang digelarna Ngaruwat Jagat, kajurung ku sumanget antar suku, Agama, ras, golongan nepi ka kawilayahan nu remen jadi polemik turta kakuatanana loba nu nanyakeun. Kitu diebrehkeun ku Eka Kurniasih, SH, Ketua Panitia Ruwat Jagat ” Pesta Besar Adat Sunda” nu oge sakalian milangkala ka-1 Srikandi Pasundan Ngahiji, lumangsung di...

Selengkapnya
Desember 5, 2019

Milangkala Srikandi Pasundan Ngahiji Gelar “Pesta Adat Besar” Di Lucky Square Bandung

0 187 Views

Bandung,bewarajabar.com- Dina raraga Milangkala ka sataun Srikandi Pasundan Ngahiji mintonkeun “ Pesta Adat Besar” Sunda, kalawan tema Ruwat Jagat dilaksanakeun di Lucky Square Mall, Lantai 2, Jl. Terusan Jakarta no. 2, Bandung, Kemis,(5/12/2019) Badan kehormatan Bumi Budaya Nawacita (BBN) Dr. Jackson T.M, dina sambutanana ngebrehkeun, yen kawilang resep turta reueus kuayana...

Selengkapnya
Desember 5, 2019

Milangakala Ka-1 Srikandi Pasundan Ngahiji Gelar Ruwat Jagat

0 224 Views

Bandung,bewarajabar.com- Mieling Tepung Taunna (Milangkala Ka-1) Srikandi Pasundan Ngahiji (SPN), mintonkeun Ruwat Jagat ,”Pesta Adat Besar” dilaksanakeun di Lucky Square, Bandung, lumangsung 5 poe ti poe Rebo 4 Desember nepika Ahad 8 Desember 2019. Srikandi Pasundan Ngahiji  (SPN)  Ketua Srikandi Pasundan  Majalengka, Nurhasanah Kamal, nu leuwih dipiwanoh Nyi Galuh, lahir di Desa...

Selengkapnya
Desember 5, 2019

Ngeunaan “Indung jeung Anak”-na Sayudi (*Pun Acép**)

0 194 Views

Basa nyantri kénéh di Jatinangor, kuring kungsi nyieun éséy nu dijudulan Beberapa Kata Rancu dalam Terjemahan Puisi “Indung jeung Anak” Karya Sayudi. Éta éséy téh teu kungsi diwawarkeun ka (atawa dina) média mana baé ogé. Nyakitu téa: eukeur mah, harita, nulis téh ukur nulis wé, saukur nyugemakeun haté sorangan, teu kapikiran...

Selengkapnya
Desember 4, 2019

Sarasehan Tangtungan Kisunda” Dina Milangkala Ka-53 AMS

0 106 Views

bewarajabar.com – Milangkala ka-53, Angkatan Muda Siliwangi (AMS) taun 2019 nu lumangsung di Gedong Pendopo, Jalan Kabupaten, Kecamatan Garut Kota, Kab. Garut, Jawa Barat, mintonkeun Saresehan Budaya “Tangtungan Kisunda”. Ngahadirkeun Ki DR. H. Iwan D Natapradja M.Sc C.P.A C.Eth. Mus. Angkatan Muda Siliwangi (AMS) lahir 10 November 1966, umurna panceg 53...

Selengkapnya
November 24, 2019

MUN KI SUNDA NYEPENG NAGARA BUDAYA SUNDA BIJIL KOMARA

0 165 Views

LINGKUNG SENI GIRI MALÊLA MAGELARAN DI KALIMANTAN TENGAH Naha LS Giri Malĕla bisa mentas di Kalimantan Tengah? Hĕbat, alus, istimewa? Jawabna lain sabab di Kalimantan Tengah aya nu ditokohkeun ku Masyarakat didinya nyaĕta Otang Ĕli Salĕh anu kabeneran salembur tur mĕmĕh meuntas ka Kalimantan icikibung milu ngadegkeun jeung ngayuga Padĕpokan Giri...

Selengkapnya
November 23, 2019

Milangkala Ka-74 PGRI Guru jeung Siswa di Subang Beberesih Lingkungan

0 237 Views

Subang,bewarajabar.com – Ratusan Guru jeung Murid di Kabupaten Subang samiuk sabilulungan, gawe rancage beberesih lingkungan. Eta kagiatan teh dina raraga ngeuyeuban rangeuyan acara ngareuah-reuah Milangkala Ka-74 PGRI jeung Hari Guru Nasional 2019. Bereresih dilaksanakeun di sajumlah tempat, ti miniti lapangan Pasar Tradisional, Masjid, Lingkungan Warga, Sakola, nepi ka lelewek kuburan “Tempat...

Selengkapnya
November 23, 2019

Warga Rw 01 Rancakendal Cigadung Melak Tangkal

0 243 Views

Bandung,bewarajabar com- Gotong royong, samiuk sabilulungan pikeun urang Sunda mah geus ngabudaya ti jaman baheula. Teu ieuh ngarasa dipaksa, da geus biasa. Teu kudu dikeprik-keprik mun seug rek gawe rancage teh, estu sareundeuk saigel, sabobot sapihanean. Mana komo dijejeran ku para pangurus kawilayah mah, warga estu sarumanget pisan. Saperti warga wewengkon...

Selengkapnya
November 22, 2019

PGRI Subang Mintonkeun Saniskara Kagiatan Ngareuah-reuah Hari Guru Nasional 2019

0 202 Views

Subang,bewarajabar.com- Persatuan Guru Republik Indonesia (PGRI) Kabupaten Subang dina mapag mieling HUT PGRI ka-74 jeung Hari Guru Nasional (HGN) 2019, nu pancegna tingkat Kabupaten tanggal 29 Nopember 2019, direuah-reuah ku saniskara kagiatan. Sekretaris Umum PGRI Kabupaten Subang, Ujang Rohmat SPd MMPd ngajentrekeun, yen HUT PGRI jeung HGN di Subang unggal taun...

Selengkapnya
November 21, 2019

Siswa SMK PGRI Telagasari Nyiptakeun Generator Tanaga Surya (Panonpoe)

0 139 Views

Karawang, bewarajabar.com-  Siswa SMK PGRI Telagasari, Kabupaten Karawang, Jawa Barat, ciptakeun karya inovatif mangrupa generator tanaga surya (panonpoe). Eta genetator kawilang cocog dipake di wilayah nu can aya aliran listrik, mana komo di wewengkon nu hara-haraeun mah, sabab teu ngagunakeun BBM. “Tampa BBM, ieu generator bisa nyumponan kabutuhan listrik rumah tangga...

Selengkapnya