Sign in

Sign up

Warta Sunda

November 13, 2019

WANGSIT SUNDASUYA (1)

0 286 Views

Luluhur Ki Sunda miharep sangkan ieu nagara TATA TINGTRIM, GEMAH RIPAH, RÉPÉH RAPIH, LOH JINAWI dina papayung PANJI PAYUNG AGUNG SUNDA GALUH PAKWAN PAJAJARAN - SUNDA NUSWANTARA, kalawan palasipah: SILIH ASIH, SILIH ASUH, SILIH ASAH, SILIH WANGI, demi kaciptana nagari nu adil makmur, aman santosa, damey sejahtera di BUMI PERTIWI, salametkeun...

Selengkapnya
November 11, 2019

Alhamdulillah Bewara Jabar Geus Nyorang 8 Taun

0 433 Views

Teu kaerong ti samemehna, ieu Tabloid Bewara Jabar bisa ngalalakon dibuana Sunda umurna geus nyorang dalapan taun. Da enya atuh teu kaerong, alatan dina pajamanan kiwari, dina mangsa jatidiri urang Sunda gagaleongan katebak angin paneka katut urang Sunda nu meh sabagean gede geus leungiteun tatapakan titincakan nu sabenerna jadi urang Sunda,...

Selengkapnya
November 10, 2019

WANGSIT RAHYANG AJARWANGI SATUNTAS BINOJAKRAMA

0 397 Views

Regepkeun! Hasil binojakrama milih pupuhu nagri di nagari Antara Dwibuwana Dwisamudra wanci warsih dwitayasangawelas bakal ngahasilkeun nagara nu ajénna mun dijual hargana dimurah-maréh. Hayu urang bandungan! Sabab pikeun meunangkeun duit sangkan bisa naur hutang nu kudu dibayar sawarsi kahareup geus moal bisa kauntup. Dina ayana ogé wangsa lian nu nulungan mikiran...

Selengkapnya
Oktober 30, 2019

Jodo, Pati, Kebon Binatang

0 186 Views

/I/ Meuli Pangantén téh basa di Rumantang Siang, 17 Pébruari 2004, leuwih ti tilu taun ka tukang. Harita keur meneran milu méntaskeun Sisit Kadal, yasana Arthur S. Nalan. Teu kudu dicaritakeun ngeunaan prak-prakan péntasna mah, da lain éta point of view–na. Nu puguh mah: boga kereteg harita meuli Pangantén téh lantaran...

Selengkapnya
Oktober 30, 2019

Dai Ogé Nyebarkan Kang Pisman

0 103 Views

BANDUNG, BEWARAJABAR.COM — Program ngokolakeun runtah maké konsép Kang Pisman (Kurangi, Pisahkan, Manfaatkan) nu diterapkeun Pemerintah Kota (Pemkot) Bandung, mimiti ngalibetkeun dai atau penceramah agama. Para dai miboga bagéan badag pikeun ngajadikeun Kang Pisman salaku budaya anyar dina ngelola runtah sangkan nepi ka jadi Zero Waste City. Ngalibetkeun para dai dina...

Selengkapnya
Oktober 30, 2019

Ngahiji Meresihan Walungan Citarum Kolot

0 117 Views

BANDUNG, BEWARAJABAR.COM — Kurang-leuwih 800 urang mersihan Walungan Citarum Kolot di budeureun Batununggal, Ahad (27/10/2018). Asal sakabéhna ti anggota TNI, mahasiswa Institut Teknologi Nasional (Itenas), anggota Lembaga Dakwah Islam Indonesia (LDII), jeung aparat Kecamatan Bandung Kidul, Lengkong, jeung Kecamatan Bojongloa Kidul. Ieu kagiatan ogé mangrupa bagéan tina upaya TNI manunggal bareng...

Selengkapnya
Oktober 30, 2019

Glow Art Festival Jadi Panutup Rangkaian HJKB ka 209 Taun

1 1341 Views

Bandung, Béwarajabar.com – Salaku panutup rangkaian Hari Jadi Kota Bandung (HJKB) nu ka-209 Taun, acara nu dijudulan Festival Seni Cahaya 2019 ngajadikeun wilayah Taman Tegalega gumilap sagalarupa warna, atau paradeu lampion jeung instalasi lampu hias, Saptu peuting (26) / 10/2019) nepi Senén (28/10/2019). Tampilna tron ​​dance jadi sajén bubuka acara utama...

Selengkapnya
Oktober 9, 2019

PWI Kota Payakumbuh jeung Kabupaten Lima Puluh Kota Hayang Diajar ti Humas Pemkot tur PWI Kota Bandung

0 127 Views

Bandung, bewarajabar.com – Dina Study Komparatif PWI (Persatauan Wartawan Indonesia) dibarengan Kepala Bagian (Kabag) Humas Hendra katut Kepala Sub Bagian (Kasubag) Humas DPRD Kota Payakumbuh jeung Kabupaten Limapuluhkota ditarima langsung ku Kabag Humas Kota Bandung Sony Teguh Prasatya, dibarengan Kasubag Infomasi Humas Ruri Rahmawati katut rengrengan pangurus PWI Kota Bandung di...

Selengkapnya
Oktober 7, 2019

PWI Kota Bandung Didongdon PWI Aceh Jaya

0 148 Views

Bandung, bewarajabar.com – Nitenan kasuksesan kinerja PWI (Persatuan Wartawan Indonesia) Kota Bandung, ngajadikeun rengrengan saprofesi di sababaraha wewengkon hayang guguru ngagali leuwih wedel informasi. Sangeus sawatara waktu nu kaliwat, PWI Makassar, kiwari PWI Aceh Jaya Nanggroe Aceh Darussalam ngadongdon PWI Kota Bandung. “Ngadenge turta maca disaniskara media, PWI Kota Bandung hasil...

Selengkapnya
Oktober 2, 2019

Raker jeung Press Gathering PWI Kota Bandung 2019Lumangsung Lancar sarta Dirojong Sajumlah Sponsor

0 169 Views

Pangandaran, bewarajabar.com – Lumangsung di Hotel Aquarium nu perenahna dibasisir laut Pangandaran lebah kulon, Senin, (23/9/19) nu kaliwat geus dilaksanakeun ngistrenan  kapangurusan PWI Kota Bandung Peduli nu diluluguan Asep Budi Heryanto. Acara ngistrenan ngarupakeun bagian tina acara Rapat Kerja & Press Gathering 2019 PWI Kota Bandung. Hardiyansyah, SH, salaku Ketua PWI...

Selengkapnya
Oktober 2, 2019

PWI Kota Bandung Ngasahkeun Koperasi Pena Karya Sejahtera

0 124 Views

Pangandaran, bewarajabar.com – Koperasi Pena Karya Sejahtera disahkeun Persatuan Wartawan Indonesia (PWI) Pokja Kota Bandung dina rapat anggota nu lumangsung di Pangandaran   Salasa (24/9-2019) nu kaliwat. Dibentukna Koperasi PWI Kota Bandung lumangsung kalayan demokratis tur harmonis  diiluan 42 peserta. Pemilihan pangurus koperasi diiluan tilu kandidat, nyaeta Rusyandi, Maman Suherman, jeung Asep...

Selengkapnya