Ceuk Sekda Kota Bandung: Media Mibanda Peran Penting Ngungkulan Pandemi Covid-19

0

Bandung, bewarajabar.com — Sekretaris Daerah (Sekda) Kota Bandung, Ema Sumarna nandeskeun media massa mibanda peran nu kalintang penting dina masa pandemi Covid-19 kiwari. Media massa mibanda peran vital pikeun ngabewarakeun program-program ngungkulan Covid-19 nu dilaksanakeun ku Pemkot Bandung.

“Media nyebarkeun informasi penting ngeunaan saniskara hal ngeunaan Covid-19. Eta hal bisa ngabantu Pemkot Bandung ngungkulan Covid-19,” ceuk Ema dina pembukaan UKW (Uji Kompetensi Wartawan) Angkatan XXXVII nu dilaksanakeun ku PWI (Persatuan Wartawan Indonesia) Kota Bandung di Courtyard Mariot Hotel, Salasa (15 September 2020).

Baca Juga :  Wali Kota Bandung Berharap Tidak Ada Warga Yang Terkena Sanksi Soal Masker

Ema ngebrehkeun, arus kebijakan pamarentah kiwari nyaeta ngarengsekeun pandemi nu kajadian di masarakat. Loba pisan sektor nu kapangaruhan balukar pandemi lain ngan kasehatan tapi sektor sejenna saperti sektor ekonomi.

Media ngabogaan peran ngajaga kasaimbangan sangkan henteu kajadian gejolak sosial sarta tetep nyiptakeun situasi nu kondusif. Ku kituna, Pemkot Bandung ngarojong kagiatan UKW, lantaran Pemkot Bandung sarua ngabogaan kapentingan nu gede.

Baca Juga :  Wali Kota Lantik Dewan Pengembangan Smart City

Mun seug awak media mibanda kamampuan, kompetensi, sarta profesionalisme dia ngalola atawa nyieun konten, tangtuna bakal leuwih hade deui karya nu disajikeun. “Kiwari sakumaha hadena kebijakan nu dijieun ku Pamarentah tanpa disebarluaskeun ku media tangtuna moal maksimal. Ku kituna, diharepkeun UKW bisa nyiptakeun para awak media nu leuwih professional tur kredibel sangkan bisa ngajalin kemitraan nu leuwih hade,” ceuk Ema.

Uji Kompetensi Wartawan lumangsung 15–16 September 2020 ieu ngalarapkeun protokol kasehatan nu ketat. UKW diiluan ku 36 wartawan media onlilne, cetak, jeung elektronik. Acara pembukaan diluuhan Ketua PWI Kota Bandung, Hardiansyah katut Ketua PWI Jawa Barat, Hilman Hidayat.

Baca Juga :  Gubernur Jabar Tetapkan Sanksi Untuk Warga Yang Tidak Menggunakan Masker, Wawalkot Bandung : Masih Menunggu Payung Hukum Yang Jelas

Panitia UKW ngahadirkeun Kepala Bagian Humas Setda Kota Bandung, Sony Teguh Prasatya salaku pembicara. Dina kasempetan eta, Sony ngajentrekeun ngeunaan tarekah tarekah Pemkot Bandung ngungkulan Covid-19. Lian ti kitu, Sony ngajentrekeun ngeunaan Perwal (Peraturan Walikota) Bandung Nomor 37 taun 2020 ngeunaan pedoman pelaksanaan AKB dina raraga nyegah turta ngadalikeun Covid-19.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here