Sign in

Sign up

Oktober 30, 2019

Dai Ogé Nyebarkan Kang Pisman

By admin@bewara 0 56 Views

BANDUNG, BEWARAJABAR.COM — Program ngokolakeun runtah maké konsép Kang Pisman (Kurangi, Pisahkan, Manfaatkan) nu diterapkeun Pemerintah Kota (Pemkot) Bandung, mimiti ngalibetkeun dai atau penceramah agama. Para dai miboga bagéan badag pikeun ngajadikeun Kang Pisman salaku budaya anyar dina ngelola runtah sangkan nepi ka jadi Zero Waste City.

Ngalibetkeun para dai dina raraga nyebarkeun Kang Pisman, Pemkot Bandung liwat Dinas Lingkungan Hidup dan Kebersihan (DLHK) migawé sosialisasi Kang Pisman ka para dai di Kota Bandung. Kagiatan nu diiluan ku 120 dai téh, diayakeun di Prime Park Hotel Bandung, Ahad (27/10/2019).

Ieu kagiatan dibuka ku Wali Kota Bandung, Oded M. Danial. Dina sambutanna, Oded nguningakeun, para dai nu ngadukung Kang Pisman hartina nyokong impleméntasi konsép kebersékaan numutkeun Islam.

“Upama ieu gerakan Kang Pisman téh badag, insyaallah Kota Bandung nu resik jauh tina runtah téh bisa téréh ngawujud,” saur Oded.

Satuluyna, Kepala DLHK Kota Bandung, Kamalia Purbani nguningakeun, para dai dina sosialisasi asalna ti genep kelurahan di eks wilayah Cibeunying, nyaéta Kelurahan Cibeunying Kalér, Cibeunying Kidul, Coblong, Cidadap, Bandung Wétan, dan Kelurahan Sumur Bandung. Ka hareupna, DLHK bakal méré pelatihan ka para penceramah di wewengkon lain bagilir.

Kamalia nguningakeun, ieu kagiatan téh tujuanana pikeun ngainténsipkeun gerakan Kangpisman ngaliwatan niléi-niléi agama, hususna agama Islam. “Para dai téh nu pangraketna jeung masarakat, ku kituna dipiharep bisa nepikeun niléi-niléi kang pisman jeung tuladanana,” pokna.

Ku ngalibetkeun pupuhu agama, Kamalia miharep sangkan dijieun paguyuban ngarah babarengan ngadukung Kang Pisman.

“Sajaba ti jadi trainer, dipiharep ogé dijieun korps dai Kang Pisman. Ieu korps anu kahareupa tuluy mromosikan Kang Pisman sahingga jadi budaya jeung bisa ngalahirkeun peradaban anyar,” pungkasna.*

Next Post

Jodo, Pati, Kebon Binatang

Oktober 30, 2019 0
Leave a comment

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

%d blogger menyukai ini: