Menu

Mode Gelap
Kasus ‘Lingkaran Setan’ di SMAN 1 Ciamis Mengakibatkan 18 Korban, Begini Kata Kadisdik Jabar Sebanyak 18 Siswa Menjadi Korban ‘Lingkaran Setan’ di SMAN 1 Ciamis Cek Selengkapnya Ramalan Prakiraan Cuaca Bandung Hari Ini, Sabtu 15 Januari 2022 How To Handle Every Movie Challenge With Ease Using These Tips 20 Questions You Should Always Ask About Playstation Before Buying It

Nasional · 19 Jun 2019 10:07 WIB

Kontribusi BUMD Pikeun Kota Bandung Minim


 Kontribusi BUMD Pikeun Kota Bandung Minim Perbesar

Bandung, bewaarajabar.com – Kontribusi BUMD (Badan Usaha Milik Daerah) pikeun pendapatan Kota Bandung masih minim. DPRD Kota Bandung masih nunggu inovasi timanajemen BUMD.

Dina rapatparipurna di Gedong DPRD Kota Bandung, Senen 17 Juni 2019, Pamarentah Kota Bandung resmi ngajukeun parobahan nomenklatur tilu PD (Perusahaan Daerah) jadi Perumda (Perusahaan Umum Daerah). Dewan meredih parobahan status dipirig ku ngabebenah tur ngaronjatkeun kinerja BUMD.

“Tug kakiwari sakabeh pendapatan BUM Deuweuh nu asup, mun seug diitung tina subsidi, aya setoran, lantaran setoran pikeun PAD (PendapatanAsli Daerah) kurangti 80 persen, dibalikeun deui. Ku kituna diharepkeun ayana parobahan nu signifikan dinama najemen Perumda-Perumdaeta,” ceuk Sekretaris Komisi B DPRD Kota Bandung HasanFauzi, sarengsena rapatparipurna.

Ketua Komisi B DPRD Kota Bandung Nenden Sukaesih nembrakkeun, ayana tarekah turketak Walikota Bandung dina organ Perumda kudu jadi daya dorong pikeun kinerja pausahaan daerah kahareupna. Posisi Walikota diajen penting pikeun netepkeun kebijakan penting nalika BUMD ngabutuhkeun tinimbangan.

Jeroningkitu, Walikota Bandung Oded M. Danial ngajentrekeun, parobahan nomenklatur BUMD saluyu aturan anyar Kemendagri. “Salawasna nuturkeun amanat, sangkan dina ngalaksanakeunnana sacara teknis henteu pageduk,” tandesna.

Ku kituna, Oded ngadorong BUMD pikeun ningkatkeun kinerja tur pendapatanna. Ku eta parobahan diharepkeun tilu pausahaan eta bisa ngalayanan masarakat leuwih maksimal.

Sekda Kota Bandung Ema Sumarna nambahkeun, eta parobahan bakal ngentengkeun satiap pausahaan daerah ngaronjatkeun kinerja usahana. “Aspek pelayanan publik bakal leuwih dominan.Enggoning ngaronjatkeun pendapatan, eta rohangan ngadorong ningkatna pendapatan jauh leuwih hade,” pokna.

Ema nandeskeun, Walikota Bandung tangtuna ngabogaan posisi strategis dinasatiap BUMD. Fungisna nalingakeunnana samalah netepkeun kebijakan tur kaputusan leuwih strategis. “Waliko tajadi organ dina BUMD. Samemehna panan henteu. Engke posisina jadi KPM (KuasaPemilikModal), nu tangtuna bisa ngoreksi,” tandesna.

Ema miharep sakabeh BUMD mibanda kamandirian, henteu salawasna gumantung kana penyertaan modal Pemkot Bandung.“Fungsi pelayanan publik saluyu peran, utamana aspek pendapatan bisa leuwih ngaronjat. Hartina maranehna mampuh mere kontribusi sacara strategis,” pokna.(           )

Artikel ini telah dibaca 0 kali

badge-check

Penulis Berita

Baca Lainnya

Tuntut Permintaan Maaf, Uu Ruzhanul Siap Kerahkan Santri dan Kiai ke DPR RI untuk Temui Arteria Dahlan

19 Januari 2022 - 15:22 WIB

Tuntut Permintaan Maaf, Uu Ruzhanul Siap Kerahkan Santri dan Kiai ke DPR RI untuk Temui Arteria Dahlan

Demi Mencegah Penyebaran Covid-19, Pemerintah Melarang ASN Ke Luar Negeri: Ini Hukuman Bagi yang Melanggar

18 Januari 2022 - 14:44 WIB

Thailand Laporkan Kasus Kematian Pertama Akibat Omicron!

17 Januari 2022 - 16:40 WIB

Thailand Laporkan Kasus Kematian Pertama Akibat Omicron

Anak-anak Lebih Rentan Terkena Omicron, Berikut Gejalanya

17 Januari 2022 - 16:03 WIB

Anak-anak Lebih Rentan Terkena Omicron, Berikut Gejalanya

Jokowi: Gotong Royong Masyarakat Indonesia Sangat Terasa

17 Januari 2022 - 14:30 WIB

Pastikan Kerja Sama Soal DBON Dengan PWI, Menpora: MoU Akan Diteken pada HPN 2022

14 Januari 2022 - 22:20 WIB

Trending di Berita Terkini