Indonesia Website Awards
Jumat, Maret 5, 2021
More
    Label Agama

    Tag: Agama

    Wangsit Sundasuya (1)

    Luluhur Ki Sunda miharep sangkan ieu nagara TATA TINGTRIM, GEMAH RIPAH, RÉPÉH RAPIH, LOH JINAWI dina papayung PANJI PAYUNG AGUNG SUNDA GALUH PAKWAN PAJAJARAN - SUNDA NUSWANTARA, kalawan palasipah: SILIH ASIH, SILIH ASUH, SILIH ASAH, SILIH WANGI, demi kaciptana nagari nu adil makmur, aman santosa, damey sejahtera di BUMI PERTIWI, salametkeun bumi ieu tina kaancuran, kaayaan geus genting, pék sing jadi PAMINGPIN anu AMANAH jeung RAHMAT'TAN LIL ALAMIN, Rahmat keur alam manusa, alam sasatoan, alam tutuwuhan, alam jin, jeung Rahmat keur kumna alam jagad raya ieu. Kembang Malati geus ngabeukahan, paré mah lain gé eurih, pacul patani buahna kajayaan, kabéhanana ngan siloka wungkul, prak geura jadi abdi nagari nu sajati anu nangtayungan balaréa, luhur budi parangi, yeuh para nonoman geura tancebkeun masing jero Sumpah Jangji Bhakti ka Ibu Pertiwi.

    Pancalogi: Agama-Akal-Budaya-Kabudayaan-Paadaban

    Ieu tulisan satemenna lain ditojokeun pikeun ngaguruan ka sing saha waé ogé, da ari nu disebut wawasan mah tangtu geus nyangkaruk atawa nyampak dina...

    Pangaweruh Sunda

    TANGTUNGAN KI SUNDA Ku: Rahyang Ajarwangi NYUNDA. Baheula balaréa urang Sunda hirup dina “isme” Sunda anu gembleng. Tah ieu anu dina jamanna diistilahkeun subagé “nyunda”....

    KASUNDAAN

    Kukuh Kana Kabudayan Lokal Ku Irongan Kiwari Ku Ki Ajar Sunyapada Naha bisa hirup di jaman kiwari tapi sagemblengna ngalarapkeun kabudayaan bihari? Jawabanana bisa, contona urang...
    - Advertisment -

    Most Read

    Brimob Polda Jabar Semprot Cairan Disinfektan sepanjang Jalur Cileunyi

    Cileunyi, bewarajabar.com - Jum'at, 05/03/2021 - Satu unit Kimia Biologi dan Radioaktif (KBR) Satbrimob Polda Jabar, laksanakan penyemprotan desinfektan di sepanjang jalur jalan Rancaekek,...

    Penerapan Protokol Kesehatan Kepada Masyarakat Rancaekek

    Bandung, bewarajabar.com - Jum'at, 05/03/2021 – Anggota Kompi 2 Batalyon A Pelopor Satuan Brimob Polda Jabar Menghimbau dan mensosialisasikan tentang Protokol Kesehatan, kepada masyarakat...

    Kapolres Bogor Ungkap Sindikat Curanmor, 60 Tersangka Ditangkap Dan Sita 134 Ranmor

    Bogor, bewarajabar.com - Polres Bogor Polda Jabar berhasil mengungkap sindikat Curanmor, sebanyak 60 Tersangka dan ratusan barangbukti kendaraan berhasil diamankan Kamis (04/03/2021). Kabid Humas Polda...

    Meski Terdampak Covid-19, Warga Kota Bandung Tetap Taat Pajak

    Bandung, Bewarajabar.com -- Wali Kota Bandung, Oded M Danial mengapresiasi kepada warga Kota Bandung yang sudah taat membayar pajak. Meski pun saat ini warga...