Jumat, Oktober 23, 2020
More
    Label Akal

    Tag: Akal

    Pangaweruh Sunda

    TANGTUNGAN KI SUNDA Ku: Rahyang Ajarwangi NYUNDA. Baheula balaréa urang Sunda hirup dina “isme” Sunda anu gembleng. Tah ieu anu dina jamanna diistilahkeun subagé “nyunda”....

    KASUNDAAN

    Kukuh Kana Kabudayan Lokal Ku Irongan Kiwari Ku Ki Ajar Sunyapada Naha bisa hirup di jaman kiwari tapi sagemblengna ngalarapkeun kabudayaan bihari? Jawabanana bisa, contona urang...

    Pancalogi : Agama – Akal – Budaya – Kabudayaan – Paadaban

    Ieu tulisan satemenna lain ditojokeun pikeun ngaguruan ka sing saha waé ogé, da ari nu disebut wawasan mah tangtu geus nyangkaruk atawa nyampak dina...
    - Advertisment -

    Most Read

    PASTAPA, “Paguyuban Spiritual Tatar Pasundan”

    Karawang, bewarajabar.com -- Paguyuban Spiritual Tatar Pasundan (Pastapa) mangrupa kumpulan jalma nu mampuh mere sumanget dina mikadeudeuh  seni jeung budaya Sunda sarta bisa neuleuman...

    Semprotkan Cairan Disinfektan di Perumahan Puri Bhayangkari Tanjungsari Sumedang

    Sumedang, bewarajabar.com. - 1 unit Ops Aman Nusa melaksanakan aksi Penyemprotan cairan disinfektan lagi. Kali ini daerah yang menjadi targetnya adalah perumahan yang terletak...

    Kutapohaci Benteng Pertahanan Dewi Pare di Tatar Kidul Karawang

    Karawang, bewarajabar.com -- Di tatar Karawang, ngagarap sawah rereana  ku cara  “ditraktor” nu dina basa wewengkon Karawang umumna disebut “ditalektor”, aya oge nu nyebut...

    Bersama Lawan Covid-19, Brimob Jabar Semprot Disinfektan di Lokasi Tes Penerimaan Polri

    Sumedang, bewarajabar.com. - Komitmen Polri dalam memberikan perlindungan dan pelayanan terus dilakukan terutama di saat pandemi virus corona. Hal ini dibuktikan dengan dilakukannya penyemprotan disinfektan...