26.6 C
Bandung
Selasa, 19 Oktober 2021

Warta Sunda

Demi Dunya Atikan Nu Walagri, KKNT UPI 2021 Terus Laksana Dina Mangsa Pandemi

Sasalad anu nyaliara saalam dunya téh geus cacap sataun leuwih. Rupa-rupa kawijakan pikeun nyingkahan jeung ngontrol Covid-19 téh geus itu-ieu, tangtuna loba widang atawa séktor anu kapangaruhan, ti mimiti widang ékonomi, pariwisata, jasa, jeung sajabana, kaasup widang atikan. Dunya...

Mahasiswa UPI Ngabakti di Lembur Sorangan

Kab. Ciamis, Bewarajabar -- Sanajan sasalad corona masih kénéh ngadodoho, UPI teu weléh ngalaksanakeun program rutin taunan nu wajib dikontrak ku mahasiswa semester ahir. Kusabab tuhu kana aturan Pamaréntah, Universitas Pendidikan Indonesia ngalarapkeun kawijakan KKN sacara daring. Ieu KKN...

Seren-sumeren Camat Babakan Ciparay Ti Drs. Momon Ka H. Suparjo, S.Sos

Bandung, Bewarajabar.com -- Lobana 483 (Opat Ratus Dalapan Puluh Tilu) urang Pejabat dina Jabatan Pimpinan Tinggi Pratama, Jabatan Administrator & Jabatan Pengawas di lingkungan Pamarentah Kota Bandung anu Di-istrenan dina ping 31 Maret 2021, salah sahiji na jabatan anu...

TB. Iskandar Kapilih Jadi Ketua BPPKB Banten DPC Kab. Bandung

Kab. Bandung, bewarajabar.com - TB. Iskandar resmi kapilih jadi Ketua Dewan Pimpinan Cabang (DPC) BPPKB Banten Kab. Bandung periode 2021-2026, ngaganti Ketua samemehna nyaeta H. Ade Kurnia. Kukapilihna TB. Iskandar, Tongkat kapamingpinan Dewan Pimpinan Cabang (DPC) Badan Pembinaan Potensi Keluarga...

SUNDA

Maluruh asal-mu'asal istilah Sunda éstu bangga ning énténg, siga bangga tapi énténg. Kitu ogé upama urang tuhu kana papagon ilmiah anu ngaheulakeun bukti fisik. Saméméh istilah Sunda dipiwanoh sabagé ngaran karajaan atawa ngaran ageman di Nusantara, basa Sanskerta geus mibandana...

Mushola SDN 12 Lembang Miharep Bantuan Donatur

KBB, Bewarajabar.com -- Wangunan Mushola SDN 12 Lembang, geus ampir sataun mangkrak alias can rengse, jalaran kakurangan waragad (dana). Kukituna miharep ayana donatur nu haat ngabantu waragad pikeun ngarengsekeunana. Numutkeun komite SDN 12 Lembang, Ajat Sudrajat, mimiti mah kamotipasi ku...

Vihara Sian Djin Kupoh

Karawang, Bewarajabar.com -- Bihari Karawang salah sahiji kota palabuan penting nu loba didatangan ku padagang asing, diantarana padagang ti  nagri Cina. Palabuan jaman harita nyaeta palabuan Tanjungpura. Para padagang ti Cina  loba nu nganjrek di Karawang. Ku sabab  beuki...

Tarumanagara Jaman Purnawarman

Bewarajabar.com -- Karajaan Tarumanegara mangrupakeun Karajaan Hindu pangkolotna di Pulo Jawa sarta nu jadi karajaan kolot kadua di Nusantara sanggeus Karajaan Kutai. Karajaan Tarumanegara ngadeg taun 358 Masehi. Salah sahiji  titinggal (prasasti), nyaeta prasasti Tugu nu aya di Kecamatan Tarumajaya,...

Raja Tarumanagara ti Magadha

Bewarajabar.com -- Raja munggaran Karajaan Tarumanagara, Jayasingawarman asalna ti Magadha, India. Anjeunna  datang ka tatar Sunda balukar peperangan di nagarana. Magadha, nyaeta karajaan gede di India, saperti nu dilalakonkeun di TV Swasta Indonesia dina sinetron jeung film TV nu...

Runtagna Karajaan Tarumanagara

Bewarajabar.com -- Karajaan Tarumanagara, salah sahiji karajaan Hindu-Buddha di Indonesia. Karajaan nu lumangsung taun 358 nepi ka 669 Masehi teh diadegkeun ku Jayasingawarman, pandita ti Magadha, India. Jayasingawarman datang ka tatar Pasundan menta idin ka raja nu kumawasa, ngadegkeun...

BERITA TERBARU

Berikut Persyaratan Jadwal dan Lokasi SIM Keliling Bandung Hari Ini, Selasa 19 Oktober 2021

Bandung, BewaraJabar — SIM keliling adalah salah satu penyelamat ketika hendak perpanjang SIM, karena tak perlu repot-repot ke kantor...

Berpotensi Hujan Petir! Cek Selengkapnya Ramalan Prakiraan Cuaca Bandung Hari Ini, Selasa 19 Oktober 2021

Bandung, BewaraJabar -- Kota Bandung dan sekitarnya pada Selasa, (19/10/2021) diprediksi hujan petir di siang hingga sore hari. Badan Meteorologi, Klimatologi, dan Geofisika (BMKG) memprediksi,...

Beri Wadah Kebebasan Berekspresi, Polri Gelar Festival Mural Piala Kapolri 2021

Jakarta, bewarajabar.com - Polri menggelar festival atau lomba seni mural Piala Kapolri 2021, yang rencananya bakal diselenggarakan pada 30 Oktober 2021 di Lapangan Bhayangkara....

BPK Jabar Periksa Kinerja Vaksinasi, Oded: Dosis Pertama di Kota Bandung Sudah Capai 90 Persen

Bandung, BewaraJabar -- Wali Kota Bandung, Oded M. Danial mengaku terus berkoordinasi dengan berbagai penyelenggara vaksinasi Covid-19. Hal itu agar data vaksinasi di Kota...

Polisi Himbau Vaksinasi Kepada Warga Serta Sampaikan Prokes Dimasa PPKM

Cirebon, bewarajabar.com - Serap Informasi di tengah masyarakat Melalui program unggulan “Gunung Jati” (Penanggulangan Kejahatan Sejati), Aiptu Sugito Bhabinkamtibmas Kel Kasepuhan , Polsek Lemahwungkuk...