Indonesia Website Awards
Jumat, April 16, 2021
More
    Beranda Warta Sunda

    Warta Sunda

    Tarumanagara Jaman Purnawarman

    Bewarajabar.com -- Karajaan Tarumanegara mangrupakeun Karajaan Hindu pangkolotna di Pulo Jawa sarta nu jadi karajaan kolot kadua di Nusantara sanggeus Karajaan Kutai. Karajaan Tarumanegara...

    Raja Tarumanagara ti Magadha

    Bewarajabar.com -- Raja munggaran Karajaan Tarumanagara, Jayasingawarman asalna ti Magadha, India. Anjeunna  datang ka tatar Sunda balukar peperangan di nagarana. Magadha, nyaeta karajaan gede...

    Runtagna Karajaan Tarumanagara

    Bewarajabar.com -- Karajaan Tarumanagara, salah sahiji karajaan Hindu-Buddha di Indonesia. Karajaan nu lumangsung taun 358 nepi ka 669 Masehi teh diadegkeun ku Jayasingawarman, pandita...

    SDN Pisangsambo I Cagar Budaya Sakola di Tirtajaya

    Karawang, Bewarajabar.com -- Judul di “cover” buku induk ditulis dina basa Walanda. Identitas tabel di jero buku induk ditulis dina basa Walanda jeung basa...

    Lembur Waru di Kecamatan Tegalwaru

    Karawang, Bewarajabar.com -- Waru mangrupa lembur nu lega deukeut Gunung Cipaga di tatar kidul Karawang nu kungsi jadi puseur dayeuh Kabupaten Karawang, pindahan ti...

    Poe Basa Indung Internasional Dipieling Unggal 21 Februari Ku Umat Sadunya

    Bewarajabar.com -- Bulan November 1999 Konferensi Umum UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) Perserikatan Bangsa Bangsa (PBB)  ngaproklamasikeun Poe Basa Indung Internasional...

    Dr. Atep Suherman, M.Pd Guru “Berdedikasi” Kabupaten Garut

    Kab. Garut, Bewarajabar.com -- Pamarentah kudu saimbang nempatkeun guru antara guru nu ditempatkeun di sakola nu aya di kota jeung sakola nu aya di...

    Panineungan 10 Taun Katukang Sawala Guru Basa Sunda sa-Jawa Barat di Kampus Unpad

    Bewarajabar.com -- Perwakilan  Guru Basa Sunda ti tingkat SD, SMP, SMA sa-Jawa Barat nu jumlahna ampir 200-an, ngalaksanakeun sawala (lokakarya) di Ruang Serba Guna...

    Metode Pembelajaran Mangsa Covid-19 di SMPN 1 Ciampel

    Karawang, Bewarajabar.com -- Awal taun 2021 darurat covid-19 mingkin pihariwangeun sabab suspec covid-19 jumlahna mingkin ngaronjat  sarta nu maot mingkin loba, boh di Indonesia,...

    Prabu Siliwangi Jatuk Rami di Masjid Agung Karawang

    Karawang, Bewarajabar.com -- Taun 1418  Syekh Quro  ngadegkeun mushola sakaligus pasantren nu kiwari jadi Masjid Agung di Jalan Alun-alun Kelurahan Karawang Kulon Kecamatan Karawang...

    Bantuan Toren ti Penguin ka SDN Kutamekar II Ciampel

    Karawang, Bewarajabar.com -- PT Penguin mere bantuan panampungan cai (toren) ka SDN Kutamekar II, Kecamatan Ciampel, Karawang, dina program “Penguin Peduli”. Eta panampungan cai...

    Tanjungpura Karawang Kota Perdagangan Jaman Pajajaran

    Bewarajabar.com -- Prabu Siliwangi diistrenan jadi raja Pajajaran taun 1482. Pikeun nalingakeun  wilayah Pajajaran, Prabu Siliwangi ngagunakeun jalan darat jeung jalur cai  nu geus...

    BERITA TERBARU

    Lebih