Sign in

Sign up

Taman Kota Babakan Siliwangi Memiliki “Forest Walk”.

by on May 15, 2019 0

Bandung, AKUIAKU.Com — BAGI siapa saja yang ingin ngabuburit, tapi dekat dengan suasana asrinya alam…..? Sebetulnya tidak perlu jauh-jauh keluar Kota Bandung. Datang saja ke Taman Kota Babakan Siliwangi (Baksil). Yang lokasinya di Jl. Siliwangi, Bandung. Atau masih termasuk area Gedung Sabuga atau track tempat berolah raga. Taman Kota Babakan Siliwangi memiliki “Forest Walk”. Forest walk...

Selengkapnya

MUKAKEUN LALANGSE UTEUK KENCA JEUNG KATUHU

by on April 23, 2019 0

Ku Ki Jayadiprana Nalika abah mendak warta aya hiji methode Jepang anu tiasa ngahubungkeun Otak kenca jeung Otak katuhu nepi ka balukarna budak bisa boga kaistimewaan. Bisa numpak motor bari diberem, bisa maca bari ditutup panon, leuwih dewasa jeung sawawa. Moral jeung mentalna leuwih unggul tinimbang budak sejen. Naha ieu methode budaya Sunda bet...

Selengkapnya

FALASIFAH : GUARAN NGEUNAAN SANG BANYU

by on April 23, 2019 0

DASAR PAMIKIRAN : Al Mu’minuun Ayat 18 وَأَنْذِرْهُمْ يَوْمَ الْآزِفَةِ إِذِ الْقُلُوبُ لَدَى الْحَنَاجِرِ كَاظِمِينَ ۚ مَا لِلظَّالِمِينَ مِنْ حَمِيمٍ وَلَا شَفِيعٍ يُطَاعُ Dan Kami turunkan air dari langit menurut suatu ukuran; lalu Kami jadikan air itu menetap di bumi, dan sesungguhnya Kami benar-benar berkuasa menghilangkannya. Al Baqarah Ayat 164 إِنَّ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ...

Selengkapnya

AGAMA : HAK DUDULURAN JEUNG SOSOBATAN

by on April 23, 2019 0

Ku Ki Ajar Sunyapada : Prak pikanyaho, beungkeutan duduluran di antara dua jalma kawas patikahan anu meungkeut carogé jeung geureuha. Lamun duduluran geus kabeungkeut, mangka bakal mucunghul hak-hak pikeun anjeun dina hal harta-banda, jiwa, lisan jeung haté kalayan pangampura, doa, kaikhlasan,  jangji jeung ninggalkeun beungbeurat diri. MUNGGARAN: dina perkara harta-banda, satemenna –  atawa sahenteuna,...

Selengkapnya

HARTI AGAMA (Gunem Catur K.H. Ahmad Dahlan jeung santrina)

by on April 23, 2019 0

Hiji mangsa salah saurang santri naros ka Kiyai Haji Ahmad Dahlan: “Naon Ari nu disebat agama téh, kiyai”? · KH Ahmad Dahlan teras nyandak piul (biola) der bae nembang “Asmarandhana” nepi ka para santrina kaépéndé ku éta tembang. Lajeng anjeuna tumaros, “Cing naon anu ka aranjeun dirasakeun sabada ngadangukeun éta lagu?” “Abdi ngaraoskeun hiji...

Selengkapnya

2019 Kembali Hadir Di INDOSIAR Puteri Muslimah Indonesia

by on April 23, 2019 0

Bandung, bewarajabar.com — INDOSIAR kembali menggelar “Puteri Muslimah 2019″ untuk kelima kalinya. Ajang pencarian bakat yang diperuntukkan bagi para wanita Muslimah ini, melakukan Audisi di empat kota besar di Indonesia diantaranya Surabaya (17 Maret 2019), Yogyakarta (24 Maret 2019), Bandung (31 Maret 2019) dan Jakarta (7 April 2019). Bandung menjadi kota ketiga berlangsungnya Audisi yang...

Selengkapnya