Festival Teater Pelajar Basa Sunda di Karawang

0

Karawang, Bewarajabar.com — Dina raraga HUT RI jeung milangkala Kabupaten Karawang, Dinas Pariwisata dan Kebudayaan (Disparbud) Kabupaten Karawang  ngayakeun Festival Teater Pelajar Basa Sunda  di Aula Wisma Haji Al-Jihad, Karawang, sawatara waktu katukang.

 “Alhamdulillah, ku ayana ieu festival tandana Pemkab Karawang ngarojong seni budaya Karawang. Mudah-mudahan ieu acara langgeng dilaksanakeun minimal sataun sakali,” ceuk Siti Rosidah, S.Pd.MM, salah saurang seniman Karawang nu nyaksian lumangsungna acara.

Festival diiluan ku 10  patandang, nyaeta: 1. Teater Athena SMPN 2 Klari Karawang, Judul Naskah : Cukang Cinta, Karya Galih Maulana Septian; 2. Teater Bunga SMAN 5 Karawang, Judul Naskah : Haseup Karya Fajriansyah Noviar Arief; 3. Teater Satu Jam SMAN 1 Teluk Jambe Timur Karawang,  Judul Naskah : Satampah Lemah Karya Lugiena Dea; 4. Teater Satenejas SMAN 1 Jatisari Karawang, Judul Naskah : Cukang Cinta  Karya Galih Maulana Septian; 5. Teater Salemba SMAN 1 Lemah Abang  Karawang, Judul Naskah: Balebat Karya HDK; 6. Teater 211 SMK TIMB Texmaco  Cipeundeuy Subang, Judul Naskah: Hayang Kawin Karya Ajang Yustiana; 7. Teater Sacila SMAN 1 Cilamaya Karawang, Judul Naskah: Cukang Cinta Karya Galih Maulana Septian; 8. Teater Yatra SMK PGRI 1 Gantar Indramayu, Judul Naskah: Balebat Karya HDK; 9. LAB. Teater Lumbung Karawang, Judul Naskah: Balebat Karya HDK; 10. Teater Bangkit SMAN 2 Karawang Timur Karawang, Judul Naskah: Hayang Kawin Karya Ajang Yustiana.

Di ahir acara,  panitia pelaksana, KOSIM (Komunitas Seniman Muda Karawang), ngumumkeun para pinunjul festival,  kalayan hasilna:

Nominasi Grup Teater: 1. Teater Sacila SMAN 1 Cilamaya (Cukang Cinta), 2. Lab. Teater Lumbung Karawang (Balebat), 3. Teater Salemba SMAN 1 Lemahabang (Balebat), 4. Teater Yatra SMK PGRI 1 Gantar Indramayu (Balebat), 5. Teater 211 SMK Teksmaco TIMB Subang (Hayang Kawin). Pinunjul Kahiji: Teater Sacila SMAN 1 Cilamaya (Cukang Cinta). Pinunjul Kadua: Lab. Teater Lumbung Karawang (Balebat). Pinunjul Katilu: Teater Salemba SMAN 1 Lemahabang (Balebat).

Nominasi Pinunjul Sutradara: 1. Hendrik Agustian, Teater Sacila SMAN 1 Cilamaya, 2. Hendra WP, Lab. Teater Lumbung Karawang, 3. Yusuf Mamang, Teater Salemba SMAN 1 Lemahabang. Pinunjul Sutradara: Hendrik Agsutian, Teater Sacila SMAN 1 Cilamaya.

Nominasi Pinunjul Aktor: 1. Karta, Lab. Teater Lumbung Karawang, 2. Toto, Teater Sacila SMAN 1 Cilamaya, 3. Karta, Teater Yatra SMK PGRI 1 Gantar Indramayu. Pinunjul Aktor: Pemeran Karta, Lab. Teater Lumbung Karawang.

Nominasi Pinunjul Aktris: 1. Ela, Teater Yatra SMK PGRI Gantar Indramayu, 2. Imas, Teater Sacila SMAN 1 Cilamaya, 3. Ela, Teater Salemba SMAN 1 Lemahabang. Pinunjul Aktris: Pemeran Ela, Teater Yatra SMK PGRI 1 Gantar Indramayu.

Nominasi Pinunjul Penata Artistik: 1. Lab. Teater Lumbung Karawang, 2. Rahmat Hidayat, Teater Sacila SMAN 1 Cilamaya. Pinunjul Penata Artistik: Lab Teater Lumbung Karawang.

Nominasi Pinunjul Penata Musik: 1. Rasta Doyeng, Teater Sacila Cilamaya, 2. Lab. Teater Lumbung Karawang, 3. Arie, Teater Salemba SMAN 1 Lemahabang. Pinunjul Penata Musik: Rasta Doyeng, Teater Sacila SMAN 1 Cilamaya.

Nominasi Pinunjul Husus; Pinunjul Manajenen Produksi: Teater Salemba SMAN 1 Lemahabang. Pinunjul Poster: Teater Salemba SMAN 1 Lemahabang. Pinunjul Naskah Favorit: Hendrik Agustian (HDK).

Nurutkeun paniten basa Sunda di Karawang, pintonan teater rata-rata alus. Tinggal memeres kecap-kecap, kalimah jeung idiom Karawang nu digunakeun dina naskah-naskah  ieu lomba. Contona, kecap “pelacur” dina naskah “Balebat” nu kungsi jadi judul film taun 70-han, alusna  diganti ku kecap “janggol” (basa wewengkon Karawang), “jablay” atawa “dongdot”. nu leuwih saluyu jeung jaman ayeuna.

Tinggalkan Balasan