Sabtu, Januari 16, 2021
More

    Sunta Atmaja

    Sunta Atmaja
    88 KIRIMAN0 KOMENTAR

    Nu Ngageugeuh Kalibawah

    Karawang, Bewarajabar.com -- Saluran irigasi Tarum Utara Timur  lebah Kampung Kalenjeruk Desa Sukamekar (memeh dimekarkeun kaereh ka Desa Pacing) Kecamatan Jatisari, Karawang, sungapanna Bendungan...

    Festival Teater Pelajar Basa Sunda di Karawang

    Karawang, Bewarajabar.com -- Dina raraga HUT RI jeung milangkala Kabupaten Karawang, Dinas Pariwisata dan Kebudayaan (Disparbud) Kabupaten Karawang  ngayakeun Festival Teater Pelajar Basa Sunda...

    Wuluku Jaman Ayeuna

    Bewarajabar.com -- Rebun-rebun patani ngagiring munding, nanggung wuluku, mapay galengan sawah. Antara pukul 5-6 isuk anjog ka tempat garapeun. Tuluy nerapkeun sawed jeung pasanganna...

    Kaulinan Barudak Ucing-ucingan jeung Susumputan

    Bewarajabar.com -- Kangaranan barudak unggal waktu nu dipigawe iwal ulin. Estu teu mikiran nanaon. Teu nolih kana pangabutuh jeung kasusah kolot. Taun 70 han,...

    Cangkudu Ubar Lembur

    Bewarajabar.com -- Cangkudu tumuwuh di dataran rendah nepi ka daerah pagunungan nu jangkungna 1.500 meter tina beungeut laut. Biasana jadi sorangan di leuweung atawa...

    Cecendet Ubar Diabetes

    Bewarajabar.com -- Paribasa “Cecencet mande kiara” nu hartina “Jalma leutik mapadani nu gede pangaruhna” geus dipikawanoh ku sawatara jalma, utamana ku nu resep ngabandungan...

    Cengkeh Ubar Campak

    Bewarajabar.com -- Cengkeh asli tutuwuhan Indonesia. Diparelak di sakuliah Nusantara, sarta mibanda ngaran nu beda-beda. Diantarana di Bali, Wungu lawang; di Lampung, Cangkih; di...

    Buah Ngeunah tur Sehat

    Bewarajabar.com -- Buah asak, rasana amis haseum tur seungit. Didahar tengah poe, atawa mun bulan puasa didahar sanggeus buka, matak seger kana awak. Boh...

    Di Mekarbuana Tegalwaru Ngabasmi Hama Make Berenuk

    Bewarajabar.com -- Buah berenuk sok dipake geuhgeuyan (pamoyokan) mun keur nyaritakeun bungbuahan. Buah nu wangunna buleud teh ukur dipake mengbal baheula mah. Sabab boro-boro...

    Dangiang Subang Larang Ngalanglang Tatar Karawang

    Karawang, Bewarajabar.com -- Acara “Dangiang Subang Larang Ngalanglang Tatar Karawang” mangrupa seni kolaborasi nu ngalalakonkeun tokoh Nyai Subang Larang nu dikonsep tur disutradaraan ku...

    Candi di Batujaya Naha Titinggal Karuhun Tarumanagara?

    Bewarajabar.com -- Taun 1984 warga Desa Segaran Kecamatan Batujaya Karawang mendakan gundukan-gundukan taneuh di wewengkon tanah sawah jeung lembur nu legana lima hektar. Gundukan...

    Carpon (Carita Pondok): Lalajo Topeng

    Basa libur sakola Si Degong diajak nganjang ku bapana ka kapininina di Guro Dua Karawang. Bapana mulang deui ka lembur. Ari Si Degong mah...

    Ulang Taun Gedong Sadasa di Radio ADS Karawang

    Karawang, Bewarajabar.com -- Di Karaton Duarawati Sri Maha Batara Kresna ngangkir Padma Nagara jeung Patih Udawa, ngayakeun sawala, rehna Batara Kresna ngarasa nyeri hate...

    Sasak Eceng di Situ Leuwi Goong

    Karawang, Bewarajabar.com -- Sasak Eceng nyaeta ngaran landian kana hiji sasak luhureun situ urut galian keusik nu kenca katuhueunna pinuh ku eceng gondok, deukeut...

    SDN Mulyasari I Ciampel Studi Wisata di Kampung Turis

    Karawang, Bewarajabar.com -- SDN Mulyasari I Kecamatan Ciampel, Karawang, ngayakeun kagiatan studi wisata di Kampung Turis Resort & Water Park nu lokasina di Kampung...

    TOP AUTHORS

    Avatar
    1005 KIRIMAN0 KOMENTAR
    Avatar
    9 KIRIMAN0 KOMENTAR
    Adar Mahdar
    32 KIRIMAN0 KOMENTAR
    Avatar
    6528 KIRIMAN2 KOMENTAR
    Avatar
    0 KIRIMAN0 KOMENTAR
    Avatar
    314 KIRIMAN0 KOMENTAR
    Avatar
    20 KIRIMAN0 KOMENTAR
    Avatar
    0 KIRIMAN0 KOMENTAR
    Bully Tarongkeng
    3927 KIRIMAN0 KOMENTAR
    Avatar
    66 KIRIMAN0 KOMENTAR
    Avatar
    0 KIRIMAN0 KOMENTAR
    Avatar
    7 KIRIMAN0 KOMENTAR
    Avatar
    1 KIRIMAN0 KOMENTAR
    Avatar
    0 KIRIMAN0 KOMENTAR
    Avatar
    0 KIRIMAN0 KOMENTAR
    Heri H. RD
    2 KIRIMAN0 KOMENTAR
    Avatar
    88 KIRIMAN0 KOMENTAR
    Avatar
    0 KIRIMAN0 KOMENTAR
    Avatar
    0 KIRIMAN0 KOMENTAR
    Avatar
    300 KIRIMAN0 KOMENTAR
    Avatar
    0 KIRIMAN0 KOMENTAR
    Avatar
    0 KIRIMAN0 KOMENTAR
    Avatar
    4 KIRIMAN0 KOMENTAR
    Sunta Atmaja
    88 KIRIMAN0 KOMENTAR
    - Advertisment -

    Most Read

    Anies Baswedan Donorkan Plasma Darahnya dan Ajak Para Penyintas Covid-19 Turut Serta

    Jakarta, Bewarajabar.com -- Gubernur DKI Jakarta Anies Baswedan mengajak para penyintas Covid-19, khususnya warga DKI Jakarta untuk mendonorkan plasma darahnya. Mengingat Plasma Darah konvasalen...

    Dinyatakan Negatif Covid-19, Oded Minta Warga Lebih Peduli dan Tingkatkan Protokol Kesehatan

    Bandung, Bewarajabar.com -- Setelah terkonfirmasi positif Covid-19 pada pekan lalu, Wali Kota Bandung, Oded M Danial kini telah sembuh dan dinyatakan negatif dari paparan...

    Sejumlah Hal yang Harus Diperhatikan Soal Vaksinasi Covid-19

    Bandung, Bewarajabar.com -- Pemerintah Kota (Pemkot) Bandung telah memulai program vaksinasi Covid-19 pada Kamis 14 Januari 2021. Vaksinasi tahap pertama akan berlangsung hingga April...

    Anggota Kompi 1 Batalyon B Pelopor Satbrimob Polda Jabar Laksanakan Penyemprotan Disinfektan di Kantor Desa Cikole Lembang

    Lembang, bewarajabar.com - Anggota Kompi 1 Batalyon B Pelopor Satbrimob Polda Jabar Dipimpin Bripda Angger melaksanakan penyemprotan disinfektan di kantor Desa Cikole Lembang Kabupaten...