Selasa, Oktober 26, 2021
Label Budaya

Tag: Budaya

Wangsit Sundasuya (1)

Luluhur Ki Sunda miharep sangkan ieu nagara TATA TINGTRIM, GEMAH RIPAH, RÉPÉH RAPIH, LOH JINAWI dina papayung PANJI PAYUNG AGUNG SUNDA GALUH PAKWAN PAJAJARAN - SUNDA NUSWANTARA, kalawan palasipah: SILIH ASIH, SILIH ASUH, SILIH ASAH, SILIH WANGI, demi kaciptana nagari nu adil makmur, aman santosa, damey sejahtera di BUMI PERTIWI, salametkeun bumi ieu tina kaancuran, kaayaan geus genting, pék sing jadi PAMINGPIN anu AMANAH jeung RAHMAT'TAN LIL ALAMIN, Rahmat keur alam manusa, alam sasatoan, alam tutuwuhan, alam jin, jeung Rahmat keur kumna alam jagad raya ieu. Kembang Malati geus ngabeukahan, paré mah lain gé eurih, pacul patani buahna kajayaan, kabéhanana ngan siloka wungkul, prak geura jadi abdi nagari nu sajati anu nangtayungan balaréa, luhur budi parangi, yeuh para nonoman geura tancebkeun masing jero Sumpah Jangji Bhakti ka Ibu Pertiwi.

Pancalogi: Agama-Akal-Budaya-Kabudayaan-Paadaban

Ieu tulisan satemenna lain ditojokeun pikeun ngaguruan ka sing saha waé ogé, da ari nu disebut wawasan mah tangtu geus nyangkaruk atawa nyampak dina...

Pangaweruh Sunda

TANGTUNGAN KI SUNDA Ku: Rahyang Ajarwangi NYUNDA. Baheula balaréa urang Sunda hirup dina “isme” Sunda anu gembleng. Tah ieu anu dina jamanna diistilahkeun subagé “nyunda”....

KASUNDAAN

Kukuh Kana Kabudayan Lokal Ku Irongan Kiwari Ku Ki Ajar Sunyapada Naha bisa hirup di jaman kiwari tapi sagemblengna ngalarapkeun kabudayaan bihari? Jawabanana bisa, contona urang...
- Advertisment -

Most Read

Revitalisasi Museum Polri, Kapolri: Ukir Prestasi yang Baik untuk Mengisi Lembaran Putih Sejarah

Jakarta, bewarajabar.com - Kapolri Jenderal Listyo Sigit Prabowo meresmikan revitalisasi museum Polri Tahun Anggaran (TA) 2021. Hal itu bertujuan untuk mengenang sejarah panjang akan...

Utamakan Prinsip Kehati-hatian, Tim Monitoring PHBS Nilai PTMT di Kota Bandung Berjalan Baik

Bandung, BewaraJabar -- Tim Monitoring Perilaku Hidup Bersih dan Sehat (PHBS) Provinsi Jawa Barat menilai pelaksanaan Pembelajaran Tatap Muka Terbatas (PTMT), di Kota Bandung...

Pentingnya Kesehatan Mental Remaja saat Pandemi, Yana Ingin Puskesmas jadi Fasilitas

Bandung, BewaraJabar -- Selama masa pandemi Covid-19 kesehatan mental bagi para remaja sangat penting. Pasalnya, masa pandemi berpotensi menimbulkan stres terhadap para remaja. "Seperti pada...

Catatan Positif, Sektor Kredit bjb Mencapai Rp95,1 triliun

Bandung, Bewarajabar - Pertumbuhan bisnis yang berkualitas dan berkelanjutan terus diperlihatkan bank bjb sepanjang tahun 2021. Di tahun kedua Indonesia bergelut dengan pandemi COVID-19...