Kontribusi BUMD Pikeun Kota Bandung Minim

0

Bandung, bewaarajabar.com – Kontribusi BUMD (Badan Usaha Milik Daerah) pikeun pendapatan Kota Bandung masih minim. DPRD Kota Bandung masih nunggu inovasi timanajemen BUMD.

Dina rapatparipurna di Gedong DPRD Kota Bandung, Senen 17 Juni 2019, Pamarentah Kota Bandung resmi ngajukeun parobahan nomenklatur tilu PD (Perusahaan Daerah) jadi Perumda (Perusahaan Umum Daerah). Dewan meredih parobahan status dipirig ku ngabebenah tur ngaronjatkeun kinerja BUMD.

“Tug kakiwari sakabeh pendapatan BUM Deuweuh nu asup, mun seug diitung tina subsidi, aya setoran, lantaran setoran pikeun PAD (PendapatanAsli Daerah) kurangti 80 persen, dibalikeun deui. Ku kituna diharepkeun ayana parobahan nu signifikan dinama najemen Perumda-Perumdaeta,” ceuk Sekretaris Komisi B DPRD Kota Bandung HasanFauzi, sarengsena rapatparipurna.

Ketua Komisi B DPRD Kota Bandung Nenden Sukaesih nembrakkeun, ayana tarekah turketak Walikota Bandung dina organ Perumda kudu jadi daya dorong pikeun kinerja pausahaan daerah kahareupna. Posisi Walikota diajen penting pikeun netepkeun kebijakan penting nalika BUMD ngabutuhkeun tinimbangan.

Jeroningkitu, Walikota Bandung Oded M. Danial ngajentrekeun, parobahan nomenklatur BUMD saluyu aturan anyar Kemendagri. “Salawasna nuturkeun amanat, sangkan dina ngalaksanakeunnana sacara teknis henteu pageduk,” tandesna.

Ku kituna, Oded ngadorong BUMD pikeun ningkatkeun kinerja tur pendapatanna. Ku eta parobahan diharepkeun tilu pausahaan eta bisa ngalayanan masarakat leuwih maksimal.

Sekda Kota Bandung Ema Sumarna nambahkeun, eta parobahan bakal ngentengkeun satiap pausahaan daerah ngaronjatkeun kinerja usahana. “Aspek pelayanan publik bakal leuwih dominan.Enggoning ngaronjatkeun pendapatan, eta rohangan ngadorong ningkatna pendapatan jauh leuwih hade,” pokna.

Ema nandeskeun, Walikota Bandung tangtuna ngabogaan posisi strategis dinasatiap BUMD. Fungisna nalingakeunnana samalah netepkeun kebijakan tur kaputusan leuwih strategis. “Waliko tajadi organ dina BUMD. Samemehna panan henteu. Engke posisina jadi KPM (KuasaPemilikModal), nu tangtuna bisa ngoreksi,” tandesna.

Ema miharep sakabeh BUMD mibanda kamandirian, henteu salawasna gumantung kana penyertaan modal Pemkot Bandung.“Fungsi pelayanan publik saluyu peran, utamana aspek pendapatan bisa leuwih ngaronjat. Hartina maranehna mampuh mere kontribusi sacara strategis,” pokna.(           )

Tinggalkan Balasan