Senin, Oktober 18, 2021
Label Budaya sunda

Tag: budaya sunda

Dukung Saur Sepuh, Ema Ajak Masyarakat Pelihara Budaya Sunda

Bandung, Bewarajabar.com -- Sekretaris Kota Bandung, Ema Sumarna mendukung penuh program “Saur Sepuh” yang diinisiasi oleh PGRI Kota Bandung dan berkolaborasi dengan Yayasan Cangkurileng...

Tari Sugriwa Subali SDN Nagasari II Karawang Barat

Karawang, bewarajabar.com -- Tari Sugriwa Subali hasil kreasi pelatih tari  SDN Nagasari II Karawang Barat, Tatang Sukari, nu kungsi tandang dina lomba “tari kreasi...

Hanapi Guru Tari Jaipong di Karawang

Karawang, bewarajabar.com -- Hanapi warga Kampung Gokgik Desa Lemahmulya Kecamatan Majalaya Kabupaten Karawang geus 36 taun tumetep tur jadi guru tari jaipong di ieu...

Nu Patojaiyah (Bagian Kadua)

Dua taun ka tukang, kuring wawuh hiji awéwé tengah tuwuh. Manéhna boga kasakit nu méhméhan nelasan pati. Sabeulah awakna lumpuh. Teu wawuh kana sabeulahna deui. Ku kituna inyana geus pamohalan baranggawé sabihara sabihari. Nunggeulis sapopoéna téh, tuna-waca, haré-haré ka sabudeureunana, sakabéh hirupna geus dipasrahkeun ka Mantenna. Inyana percaya ka Mantenna. Ceuk inyana mah pamohalan bisa cageur, ngan kukituna keur saréréa matak jadi catur. Pikeun sakabéhna téh keur inyana mah jadi ageman yén Gusti nu mahakawasa, Pangéran murbéhing alam mikacinta inyana kitu ayana.

Nu Patojaiyah

Dua taun ka tukang, kuring wawuh hiji awéwé tengah tuwuh. Manéhna boga kasakit nu méhméhan nelasan pati. Sabeulah awakna lumpuh. Teu wawuh kana sabeulahna...
- Advertisment -

Most Read

Beri Wadah Kebebasan Berekspresi, Polri Gelar Festival Mural Piala Kapolri 2021

Jakarta, bewarajabar.com - Polri menggelar festival atau lomba seni mural Piala Kapolri 2021, yang rencananya bakal diselenggarakan pada 30 Oktober 2021 di Lapangan Bhayangkara....

BPK Jabar Periksa Kinerja Vaksinasi, Oded: Dosis Pertama di Kota Bandung Sudah Capai 90 Persen

Bandung, BewaraJabar -- Wali Kota Bandung, Oded M. Danial mengaku terus berkoordinasi dengan berbagai penyelenggara vaksinasi Covid-19. Hal itu agar data vaksinasi di Kota...

Polisi Himbau Vaksinasi Kepada Warga Serta Sampaikan Prokes Dimasa PPKM

Cirebon, bewarajabar.com - Serap Informasi di tengah masyarakat Melalui program unggulan “Gunung Jati” (Penanggulangan Kejahatan Sejati), Aiptu Sugito Bhabinkamtibmas Kel Kasepuhan , Polsek Lemahwungkuk...

Atalia Tinjau Langsung Lokasi 11 Tewasnya Santri saat Susur Sungai: Bukan Kegiatan Pramuka

Kab. Ciamis, BewaraJabar --  Ketua Kwartir Daerah Gerakan Pramuka Jawa Barat Atalia Praratya Ridwan Kamil meninjau langsung lokasi tewasnya 11 santri yang sedang melakukan...