Jumat, Agustus 14, 2020
Beranda Warta Sunda

Warta Sunda

Los Sayuran E I Pasar Caringin Kahuruan

 Pasar Induk Caringin, Los Sayuran E I , Kelurahan Babakan Ciparay, Kecamatan Babakan Ciparay, Kota Bandung, kahuruan, Saptu (25/1) jam 07:58 WIB.

Ambasador Indonesia, Wollonia Madrim: Patani & UMKM Kudu Inovatif tur Kreatif

Kasapukan ngeunaan penandatanganan MoU perdagangan rempah antara Lembaga Adat Karatwan (LAK) Galuh Pakuan jeung pangusaha Singapura-Malaysia, di Desa Cikadu Kec. Cijambe Kab. Subang, Ambassador Indonesia Wollonia Batharihyang Janapati Madrim Kusuma Andini, meredih ka para UKM (Usaha Kecil Mikro) dina pangawasan BUMDes (Badan Usaha Milik Desa) kudu bisa leuwih inovatif tur kreatif deui sangkan produkna bisa tembus ka pasar ekspor.

PANGAWERUH SUNDA

TANGTUNGAN KI SUNDA Ku: Rahyang Ajarwangi NYUNDA. Baheula balaréa urang Sunda hirup dina “isme” Sunda anu gembleng. Tah ieu anu dina jamanna diistilahkeun subagé “nyunda”....

KASUNDAAN

Kukuh Kana Kabudayan Lokal Ku Irongan Kiwari Ku Ki Ajar Sunyapada Naha bisa hirup di jaman kiwari tapi sagemblengna ngalarapkeun kabudayaan bihari? Jawabanana bisa, contona urang...

Pancalogi : Agama – Akal – Budaya – Kabudayaan – Paadaban

Ieu tulisan satemenna lain ditojokeun pikeun ngaguruan ka sing saha waé ogé, da ari nu disebut wawasan mah tangtu geus nyangkaruk atawa nyampak dina...

H. Dede Amar Diprediksi Leuwih Unggul ti Dadang Suntana Dina Konprop PGRI Jabar

BANDUNG, bewarajabar.com -- Teu kurang ti 1031 anggota PGRI sa-Jawa Barat miluan Konprénsi PGRI nu dipuseurkeun di Trans Studio Bandung, kitu nu diuningakeun ku...

Kadisdik Jabar Muka Konprénsi PGRI Propinsi Jawa Barat Tahun 2019 di Trans Studio Bandung

"Kiwari ku téhnologi nu linuhung parobahan-parobahan sosial jeung pangatikan, tangtu urang kudu parigel ngigelanana, intina mah pangjejer nu anyar kudu bisa leuwih gancang ngulisik...

Pasar Seni Budaya FPK Kota Batam Bisa Jadi Destinasi Wisata Anyar

Batam, bewarajabar.com - FORUM Pembauran Kebangsaan (FPK) Kota Batam gawe bareng jeung manajemen Khazanah Plaza muka pasar Seni FPK Kota Batam di Khazanah Plaza...

PWI Jabar Miharep Sangkan Pelaku nu Ngaruksak Kantor Jabarnews Cianjur Gancang Kacerek

Kantor Redaksi Jabarnews.com Biro Cianjur diruksak ku jalma saliwat nu teu dikenal, tacan kapaluruh naon pasualanana nu matak ngalakukeun kitu. Persatuan Wartawan Indonesia (PWI) Jabar manghajakalkeun kana tindakan oknum nu geus ngaruksak kantor Redaksi Jabarnews.com Biro Cianjur. Kulantaran kitu, PWI Jabar ngaharepkeun pihak Kepolisian, boh Polres Cianjur atawa Polda Jabar sagancangna ngayakeun tindakan tandes kanu ngaruksak eta kantor. Wakil Ketua Bidang Advokasi PWI Jabar Agus Dinar, ngeceskeun tindakan kurang pinuji ngaruksak wangunan kantor ngarupakeun tindakan nu ngarumpak hukum. Mana komo ngaruksak kantor redaksi nu geus eces pausahaan media pers.

Eka Kurniasih, $H Ketua Panitia : Ruwat Jagat Ngawedelan Indentitas Bangsa

Bandung,bewarajabar.com- Kasang tukang digelarna Ngaruwat Jagat, kajurung ku sumanget antar suku, Agama, ras, golongan nepi ka kawilayahan nu remen jadi polemik turta kakuatanana loba...

Milangkala Srikandi Pasundan Ngahiji Gelar “Pesta Adat Besar” Di Lucky Square Bandung

Bandung,bewarajabar.com- Dina raraga Milangkala ka sataun Srikandi Pasundan Ngahiji mintonkeun “ Pesta Adat Besar” Sunda, kalawan tema Ruwat Jagat dilaksanakeun di Lucky Square Mall,...

Milangakala Ka-1 Srikandi Pasundan Ngahiji Gelar Ruwat Jagat

Bandung,bewarajabar.com- Mieling Tepung Taunna (Milangkala Ka-1) Srikandi Pasundan Ngahiji (SPN), mintonkeun Ruwat Jagat ,"Pesta Adat Besar" dilaksanakeun di Lucky Square, Bandung, lumangsung 5 poe ti...
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

Most Read

Hidup 100 Persen, Sadar Sehat Produktif dan Bahagia Untuk Cegah Narkoba

Bandung, bewarajabar.com -- Meski belum darurat narkoba, namun di tengah masa pandemi Covid-19 peredaran narkoba di Kota Bandung tetap terjadi. Oleh karenanya, Program Pencegahan,...

Selama Pandemi Covid-19 Perpustakaan Tutup, Pecinta Buku bisa Manfaatkan Layanan Aplikasi e-Pustaka Bandung

Bandung, bewarajabar.com -- Selama situasi pandemi Covid-19, Perpustakaan Kota Bandung menutup layanan baca di tempat dan peminjaman buku. Petugas hanya menerima layanan pengembalian buku...

Ubah Dokumen Kependudukan Bisa Via E-Mail, Begini Caranya

Bandung, bewarajabar.com -- Dokumen kependudukan adalah kebutuhan administratif dasar yang harus dimiliki oleh setiap warga negara. Namun, ada kalanya menemukan kesalahan atau perubahan data...

Pemkot Bandung Akselerasi Kota Ramah Lansia

Bandung, bewarajabar.com -- Pemerintah Kota (Pemkot) Bandung melalui Dinas Pemberdayaan Perempuan, Perlindungan Anak dan Pemberdayaan Masyarakat (DP3APM) Kota Bandung terus memperkuat peran dan fungsi...